Novak Đoković odgovorio na pitanja o biljnoj ishrani

Na zvaničnoj pres konferenciji u Vimbldonu koja je održana jula 2019. godine, Novak Đoković odgovorio je na par pitanja o biljnoj ishrani kao i o novom dokumentarcu The Game Changers u kojem se dokumentuje sve veća upotreba biljne ishrane u profesionalnim sportovima i čiji su izvršni producenti Novak Đoković, Lewis Hamilton, Chris Paul, James Cameron, Arnold Schwarzenegger i Jackie Chan.

08:19 – 08:27
NOVINAR
Neko je svuda po centru Vimbldona govorio da je Đoković vegan. Da li je to istina i ako jeste zašto ste doneli tu odluku?

08:28 – 09:05
NOVAK ĐOKOVIĆ
Ne volim etikete, da budem iskren. Već nekoliko godina se hranim biljnom ishranom, ali zbog pogrešnih tumačenja etiketa i zloupotrebe etiketa, jednostavno ne volim da koristim tu reč, ali hranim se biljnom ishranom i mislim da je to jedan od razloga zašto se dobro oporavljam i nemam alergije koje sam nekada imao. I to mi se sviđa.

10:04 – 10:15
NOVINAR
Novak, ćerka me stalno tekstuje o dokumentarnom filmu u kojem učestvujete. Zanima me, iz Vaše perspektive, kakvo Vam je kao izvršnom producentu dokumentarca bilo iskustvo i da li bi trebali da ga pogledamo?

10:17 – 10:47
NOVAK ĐOKOVIĆ
Pa, trebali bi da ga pogledate ako ste zainteresovani, naravno. Mislim, radi se o biljnoj ishrani. To ću reći. Očigledno će ga uskoro objaviti i radi se o tome kako ova ishrana utiče na svet, ne samo na lično zdravlje, već i na održivost i ekologiju, životinje, i sve to je ono do čega mi je stalo, tako da sam zaista privilegovan da budem deo tog tima.

Kompletan video snimak pres konferencije se može pogledati ispod:

Trejler dokumentarnog filma The Game Changers se može pogledati ispod:

Više informacija o dokumentarnom filmu se može videti na zvaničnom sajtu The Game Changers.