Kako upotrebiti moć snova

Moć snova © cteconsulting

Moć snova © cteconsulting

Spavanje čini čuda za um, jer kada spavaš, sanjaš, a kada sanjaš tvoj um dolazi do važnih poruka do kojih inače ne bi mogao da dospe.

Kakvu moć imaju snovi?

Snovi ti mogu reći o problemima u vezi skorašnjih i trenutnih stvari koje radiš, osećaš i o kojima misliš. Na primer, ako radiš nešto štetno po zdravlju bez da si toga svestan, snovi ti mogu skrenuti pažnju na to da je to nešto što radiš, štetno. Ako te nešto muči, a ne znaš šta je, kroz snove može isplivati na površinu. Ako se dvoumiš da li da započneš neki novi posao ili projekat, snovi ti mogu dati poruke koje će te upozoriti da bi taj posao ili projekat mogao da bude gubljenje tvog vremena.

Snovi te mogu pripremiti za dešavanja u budućnosti. Vrlo bitna iskustva, kroz koja ćeš proći za nekoliko dana ili meseci, se prvo mogu pojaviti u tvojim snovima. To mogu da budu pozitivna iskustva poput dostignuća ili uspeha u nečemu, a mogu biti i negativna koja te mogu naljutiti ili naneti ti stres. Ako počneš da proučavaš budućnost kroz svoje snove, moći ćeš da se bolje pripremiš za one negativne, a i pozitivne stvari. Moći ćeš čak i da sprečiš da se one negativne stvari uopšte dogode tako što ćeš o njima biti unapred upozoren kroz snove. Dakle snovi mogu da služe kao upozorenje za nešto što te čeka u budućnosti.

Snove takođe možeš da koristiš da istražuješ i komuniciraš sa bićima iz viših, nefizičkih dimenzija. Da bi to bilo moguće, moraš da naučiš da kontrolišeš svoje snove. To su lucidni snovi, snovi gde si svestan da sanjaš i možeš da radiš i kreiraš šta god poželiš.

Kako upotrebiti tu moć?

Da bi mogao da koristiš svoje snove, moraš da ih zapamtiš. Da bi ih zapamtio, moraš dovoljno i kvalitetno da spavaš. Dovoljno znači ne manje od 7 i ne više od 9 sati. Kvalitetno znači bez veštačkog svetla i elektromagnetnog zračenja. Bez veštačkog svetla znači da ne bije svetlo sa ulice i ne treperi svetlo internet rutera, alarma ili ostalih električnih aparata. Jedino mesečina treba da sija u sobi u kojoj spavaš. Bez veštačkog svetla ne znači da u sobi gde bije svetlo sa ulice spavaš sa maskom za oči jer to ne čini ništa zato što svetlo još uvek pada na većinu tvog tela i inhibira proizvodnju melatonina. Bez elektromagnetnog zračenja znači da ti je mobilni telefon u airplane ili isključenom stanju i da ti je internet ruter ili isključen ili se nalazi van sobe u kojoj spavaš – što dalje to bolje.

Čim se probudiš, nemoj da grabiš telefon i razmišljaš o stvarima koje taj dan moraš da završiš, već pokušaj da se setiš onoga što si sanjao. Ono što ti predlažem je da kraj kreveta uvek držiš olovku i svesku kako bi u bilo koje vreme mogao da zapišeš sve čega se setiš. Ne da će ti to samo pomoći da se kasnije setiš svojih snova već će tvom umu slati jasnu poruku da ti je pamćenje snova vrlo važno. Za nekoliko sedmica primetiti ćeš kako počinješ sve lakše i lakše da pamtiš svoje snove. Takođe, pre nego što legneš da spaviš, jasno reci – ili na glas ili u mislima – da kada ustaneš želiš da se setiš svog sna.

I kada zapamtiš svoj san, šta onda? Tumači ga, ali ne bukvalno. Recimo ako si sanjao da imaš seks sa svojom majkom, to ne znači da bukvalno želiš da imaš seks sa njom. Može značiti da vam je odnos distantan i da želiš da budete bliži jedno drugom. Može značiti svašta. Slušaj šta ti intuicija kaže. Kada prođe neko vreme, vrati se nazad, pročitaj ono što si zapisao i razmisli – sada kada si druga, iskusnija, novija verzija sebe – kako su ti snovi povezani sa stvarima koje su ti se do tada desile ili ti se trenutno dešavaju.

Ovaj članak je takođe dostupan na: en