Kako sam izlečio i sprečio urasli nokat?

Tokom tinejdžerskih godina, vodio sam neprekidnu bitku sa uraslim noktom na nozi koji mi je nanosio jake bolove, naročito tokom sportskih aktivnosti. To me je navelo da probam svakakve vrste lečenja od mini operacija do potapanja nokta u toplu vodu i postavljanje vate ispod nokta. Ali mi ništa od toga nije trajno pomoglo jer se urasli nokat stalno vraćao izazivajući mi bolove opet i opet i opet. Onda me je jednoga dana trener čuo kako spominjem svoju bitku i naučio metodu rezanja noktiju u obliku slova V koja je okončala moju bitku sa uraslim noktom, zauvek.

Kako da primeniš metodu rezanja u obliku slova V?

  1. Uzmi noktaricu i u sredini svog nokta napravi rez u obliku slova V
  2. Onda uzmi turpiju za nokte i samo malo isturpijaj ćoškove tako da izgube oštrinu

Kako ovo funkcioniše? Nokti su napravljeni od jakog, zaštitnog proteina koji se zove keratin. Kada u sredini svog nokta napraviš rez u obliku slova V, to učini da tvoje telo rebalansira snage koje koristi za rast noktiju tako što upotrebljava više keratina ka rastu srednjeg dela tvog nokta i manje prema stranama tvog nokta. Za manje od pet dana, tvoj urasli nokat bi trebao da bude izlečen.

Od sada pa nadalje, možeš da nastaviš da sečeš nokat na ovaj način kao preventativna mera ili kad god ti intuicija kaže da će ti nokat možda urasti. Ono što je takođe dobro znati je da se nokat mnogo lakše seče nakon toplog tuša jer topla voda omekšava kožu oko nokta.