Lectures on whole food plant-based nutrition

Come to a lecture and find out how you can switch to a Whole Food Plant-Based Diet with full confidence.

A whole food plant-based diet, a proper plant-based diet, and a proper vegan diet are all terms for one same diet which is based on whole plants such as fruits, vegetables, legumes, whole grains, nuts, and green leafy vegetables and as little as possible on refined plant-based foods, and it excludes meat, eggs, and dairy products.

Lecture on nutrition

Lecture on nutrition

Upcoming lectures

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Moć celovite biljne ishrane

Moć celovite biljne ishrane

Saturday 8. February 2020, 18:00 - Saturday 8. February 2020, 20:00

Holistički centar Put zdravljaFruškogorska 49/33Novi Sad,21000 Map

Biljna ishrana je za mnoge nepoznanica, pa čak i ukoliko ste se već odlučili da pređete na ovakvu ishranu, možete imati dosta pitanja poput odakle dobiti sav protein i energiju, koji je glavni izazov za na biljnoj ishrani ili kako da se hranite kada niste kod kuće. Na ovom predavanju ćete dobiti odgovore na ova i još mnoga pitanja i saznati praktične, odmah upotrebljive informacije o biljnoj ishrani i vašem telu 🍊🍄🌰🥑🍓🍇

***Prijava za predavanje***

Predavanje je besplatno. Svi su dobrodošli. Broj mesta je ograničen, rezervišite sebi mesto putem formulara:
forms.gle/Mr4KAmW7747CubE46.

***Teme predavanja***

• Šta jesti za doručak, ručak, večeru i međuobroke
• Odakle kao sportista dobiti sav protein na biljnoj ishrani
• Koji je glavni izazov za sportiste na biljnoj ishrani
• Sportisti koji se napajaju isključivo snagom voća i povrća
• U kojem periodu dana je najbolje jesti
• Ključna stvar za gubljenje kilaže
• Praktične informacije o biljnom ulju, šećeru i soli
• Praktične informacije o GMO i pesticidima
• Kakve sve praktične funkcije imaju vlakna
• Praktična razlika između integralnih i rafinisanih žitarica
• Šta su antioksidanti i čemu oni služe?
• Zašto je čokolada toooooooooliko ukusna?
• Kardiovaskularne bolesti i dijabetes
• Stanje stvari u zdravstvenom sistemu
• I još mnogo toga

***Predavači***

Jovana Mašić, doktor medicine

U 2013. godini je kao košarkašica povredila koleno. Pored svakodnevnih bolova u kolenu, u 2015. godini javili su se i bolovi u kuku, a stručnjaci su joj rekli da za bolove nema rešenja, da će s njima doživotno morati da se suočava i da će u svojoj 40-oj godini morati da ugradi veštački kuk. To nije mogla da prihvati, krenula je da istražuje i došla je do istine. Prešla je na celovitu biljnu ishranu, izbacila meso, jaja i mlečne proizvode i od tada više nije gledala unazad. A bolovi su nestali. Od tada svoje znanje i iskustvo deli sa svojim pacijentima, a u 2018. je otišla korak dalje i u Šapcu otvorila restoran celovite biljne ishrane Green Vibes. Završila je medicinski fakultet u Beogradu i radi kao doktor u službi hitne medicinske pomoći. Zvanični email: [email protected]

Matija Bilješković

Bivši je fudbaler Lincoln College-a (NJCAA 1. divizija, SAD), hrani se celovitom biljnom ishranom i do sada je održao preko 40 javnih predavanja o celovitoj biljnoj ishrani širom jugoistočne Evrope. Poseduje Certifikat u biljnoj ishrani (Univerzitet Kornel, T. Kolin Kembel CSI), Certifikat u kuvanju biljne hrane (Rouxbe Forks Over Knives), preko šest godina praktičnog iskustva u biljnoj ishrani i hiljade provedenih sati proučavajući nauku o biljnoj ishrani i ljudskom telu. Zvanični sajt: www.matija.rs

***Organizator***

Holistički centar Put zdravlja
Holistički centar „Put zdravlja“ promoviše zdrav život, brigu o sebi i drugima kroz organizovanje savetovanja, tribina, predavanja i radionica iz oblasti zdravog življenja, razvoja svesti i svesnosti, razvoja duhovnosti, proučavanje alternativnih načina isceljivanja, ishrane, nege lica i tela. Zvanična Facebook stranica: Holistički centar Put zdravlja
... See MoreSee Less

130 interested  ·  20 going

If you wish to organize a lecture on Whole Food Plant-Based Nutrition in any city, feel free to contact me.

Past lectures

List of past lectures

Photos from some of the past lectures

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Fotografer: Milica Zarić
Fotografer: Milica Zarić
Fotografer: Milica Zarić
Fotografer: Milica Zarić
Fotografer: Milica Zarić
Fotografer: Milica Zarić
Fotografer: Milica Zarić
Fotografer: Milica Zarić

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Fotografer: Anči
Fotografer: Anči
Fotografer: Anči
Fotografer: Anči
Fotografer: Anči
Fotografer: Anči
Fotografer: Anči
Fotografer: Anči

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Fotografer: Milica Zarić
Fotografer: Milica Zarić
Fotografer: Milica Zarić
Fotografer: Milica Zarić
Fotografer: Milica Zarić
Fotografer: Milica Zarić
Fotografer: Milica Zarić
Fotografer: Milica Zarić

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Fotografer: Milica Zarić
Fotografer: Milica Zarić
Fotografer: Milica Zarić
Fotografer: Milica Zarić
Fotografer: Milica Zarić
Fotografer: Milica Zarić
Fotografer: Milica Zarić
Fotografer: Milica Zarić

This post is also available in: sr