9 manje poznatih činjenica o piramidama

Bosanska piramida Sunca elektromagnetni zrak © piramidasunca.ba

Bosanska piramida Sunca elektromagnetni zrak © piramidasunca.ba

 1. Piramide su građene kao pojačala energije, a ne kao grobnice za faraone i mesta za žrtvovanje neprijatelja. Piramide pojačavaju postojeće izvore energije.
 2. Većina piramida na svetu je pokrivena slojevima zemljišta i vegetacije koji su 1-6 metara debljine. Većina ljudi zna samo za egipatske piramide koje se nalaze u pustinji bez zelenila. Piramida meseca u meksičkom gradu Teotivakan je 1850. godine izgledala kao prirodno brdo pokriveno vegetacijom. Meksičkim i američkim arheolozima bilo je potrebno 75 godina da je otkopaju kako bi izgledala onako kako izgleda danas.
 3. Što je piramida starija, to je materijal od kojega je građena superiorniji. To znači da što je piramida starija, to su njeni graditelji napredniji. U Egiptu su piramide napravljene od krečnjaka i granita; u Peruu od ćerpiča; u Gvatemali od vulkanskog kamena; u Bosni od betona. Beton od kojeg su izgrađene piramide u Bosni je najčvršći i najkvalitetniji beton na svetu sa snagom od 133 megapaskala dok je najčvršći beton koji se danas pravi snage 60 megapaskala.
 4. Piramide imaju savršenu orijentaciju ka kardinalnim tačkama – istok, zapad, sever, jug. Sve piramide. Kineske, egipatske, peruanske, meksičke, bosanske.
 5. Mnoge piramide nalaze se na vulkanskim linijama. Uzmeš lokacije dva vulkana na mapi, povežeš ih linijom i dobićeš ono što se zove vulkanska linija. Produži ovu liniju i često ćeš na njoj pronaći piramide.
 6. Piramide su visoko koncentrisane sa negativnim jonima koji podižu nivo kiseonika u našem telu i ubijaju viruse i bakterije.
 7. Piramide ubržavaju razvoj naših duhovnih čula.
 8. U Kini postoji preko 250 piramida od kojih su oko 20 velike, ogromne piramide. Međutim, arheolozima nije dozvoljeno da ih otkopavaju.
 9. Najveća i najstarija piramida na svetu nalazi se na evropskom tlu u Bosni u gradu Visoko i građena je kao energetska mašina koja emituje superbrze Tesline skalarne talase u svemir.

Za više informacija, pročitaj intervju između dr. Semira Osmanagića i Sendi Sedžber iz OMTimes magazina – jedna od vodećih svetskih publikacija u oblasti zdravog življenja, duhovnog razvoja i pozitivnog pristupa životu.

 •  
 • 8

Ovaj članak je takođe dostupan na: en